Dacă ești încântat și dornic să îți începi noua aventură care se numește „acasă” și ai decis să angajezi un designer de interior, ai făcut o alegere excelentă! Dar acum trebuie să fii sigur că persoana pe care o angajezi va fi cea mai potrivită pentru tine și casa ta.

Acest lucru te poate descuraja, dar nu e cazul, pentru că în acest articol îți vom spune care sunt cele 9 întrebări esențiale la care să primești un răspuns, înainte de a angaja un designer de interior.

1. Ce referințe și acreditări aveți?

Asigurați-vă că persoana pe care o angajați are referințe și acreditări legitime. Dacă însă aveți bugetul limitat, puteți lua în considerare angajarea unui designer de interior neexperimentat, dar asigurați-vă că verificați de două ori referințele și portofoliul acestora.

2. Ce servicii de design interior oferiți?

Nu toți designerii de interior oferă același pachet de servicii, așa că asigurați-vă care este oferta completă a fiecărui designer cu care veți vorbi și alegeți varianta cea mai calitativă, și nu cantitativă!

Tipuri de servicii: Consultanță și concept amenajare, Simulări 3D Fotorealiste și VR, Proiect tehnic, Consiliere achiziții, Management de proiect.

Etapele unui proiect de design interior: ReleveulBriefPropunere 2DSelecție variantă finală 2DVizualizări 3DPlan sanitare și electrocasnicePlan electricePlan de tavane falseProiect tehnic mobilierPaleta cromaticăConsiliere în achizițiiAsistență și îndrumareVizite pe șantier și controlul calității, Recepția lucrării.

Pentru mai multe detalii legate de fiecare serviciu și etapă, apăsați aici!

3. Cum vă structurați proiectele de design interior?

Modul în care proiectantul structurează un proiect, vă va oferi un indiciu despre cum își managerează timpul, precum și la ce vă puteți aștepta de la proces. Este o idee bună să începeți cu o consultație inițială, apoi să discutați despre tarife, înainte de a sări direct la procesul de proiectare.

 

 

4. Care sunt tarifele cu care lucrați?

Problema privind prețul se referă direct la bugetul tău. Ar trebui să știi de la bun început care sunt tarifele exacte cu care lucrează următor tău proiectant, precum și dacă sunt posibile schimbări de tarif pe parcursul proiectului, dacă vorbim despre un proiect de lungă durată. Designerul are datoria de-a vă spune exact cum lucrează.

 

 

5. Care sunt furnizorii/colaboratorii dumneavoastră?

Dacă proiectantul are o relație consolidată cu anumiți furnizori, puteți beneficia de reduceri. Chiar și atunci când nu există reducere; un proiectant care poate recomanda furnizori mari și cunoscuți, este un atu.

 

 

6. Ați mai făcut proiecte similare?

Punând această întrebare aflați cât de experimentat este viitorul proiectant. Dacă doriți să angajați un designer de interior pentru designul apartamentelor, ar fi benefic să vedeți și alte apartamente pe care le-a finalizat designerul. Dacă au lucrat la proiecte similare, puteți solicita o fotografie înainte, în proces, și după o fotografie pentru a vedea și rezultatul final.

 

 

7. Ce stil de design interior preferați?

Determinarea preferințelor stilului lor este crucială. În mod normal un designer de interior ar trebui să poată lucra în orice stil dorește un client, însă dacă stilurile designerului se potrivesc cu ale tale, întregul proces va fi mult mai „smooth”.

 

 

8. Care este cel mai recent proiect al dumneavoastră?

Puteți adânci un pic discuția și puteți întreba dacă este posibil să vedeți care este ultimul proiect al designerului cu care vreți să lucrați. Cel mai recent proiect vă va oferi o idee dacă proiectantul folosește și dacă este la curent cu ultimele tendințe în design. Puteți, de asemenea, să solicitați o referință de la ultimul client pentru a vedea dacă au fost mulțumiți de activitatea proiectantului.

 

 

9. Ce elemente considerați a fi un must-have?

Acesta este un mic test pentru a vă face o idee despre intuiția designerului și dacă stilul lor natural, se va potrivi gustului și stilului tău de viață. Unii designeri cred că trebuie să folosiți o paletă neutră sau anumite tipuri de lemn, în timp ce alții cred în culoare și piatră. Acest lucru vă va oferi, de asemenea, o indicație a nivelului de detaliu în care se află proiectantul.

Acum că știți cum să angajați un designer de interior, sunteți gata să începeți aventura „acasă”! așa că spectroom vă stă la dispoziție, doar la un singur click distanță!