Aici la Spectroom credem că frumusețea vine din claritate și simplitate. Iar la întrebări se oferă răspunsuri, la probleme soluții, la idei contur.
Tratăm azi tema lui Ce, De ce și Cum, toate în spectrul serviciilor oferite de un designer de interior.
Așa că, dacă ești:
- Decis să redecorezi
- Gata să te muți la casa ta
- Aproape sătul de casa ta
Atunci avem pentru tine informații utile, pentru o casă unde designul vine din interior…
Ce plătești, de fapt, când alegi un designer de interior
Desigur, ca orice serviciu, consultanța și proiectarea în domeniul amenajărilor se plătește. Dar DE CE plătești aceste servicii este poate mai important decât -CÂT- plătești, deși vom vorbi și despre tarife la final de articol.
Așadar, lista de lucruri care fie îți economisesc timp, bani sau pace sufletească, e cam așa:
- Timp – Un designer de interior știe să lucreze și să conceapă amenajarea de spații mici și asta face diferența uneori dintre un ochi format, ani de desenat și a merge după ce place și nu ce se potrivește.
- Economii – Dacă ai un buget, un designer va știi să se încadreze în el, pe când amenajarea pe cont propriu poate duce la multe situații de genul încercare-eroare-rectificare.
- Dorințe– un specialist va ține cont de lucruri practice, de personalități, atât ale spațiului cât mai ales ale persoanei sau familiei care trăiește acolo. Iar de la discuții în contradictoriu și timp departe de familie, vei fi parte a unui proiect care vă leagă.
- Conexiuni – ca specialist, un designer va colabora cu diferite companii șși în funcție de ce îți dorești, va reuși să obțină cele mai bune tarife la anumite elemente, pentru că relațiile de business și le-a construit în timp.
Și aceste lucruri încep să fie tot mai apreciate de clienți. Atât piața cât și listele de așteptare sau proiectele celor care lucrează în domeniul amenajărilor de interior se află în trend de creștere, așa cum aflăm dintr-un studiu de pe https://www.architecturaldigest.com/.
Cere-ne o cotație pentru proiectul tău
Cum arată casa unui designer de interior
Curios cum arată casa unei persoane care stă constant printre moodboarduri și are inspirație constantă?
Știm prea bine că de cele mai multe ori ne simțim confortabil să urmăm sfaturi de lifestyle de la cei care practică un stil asemănător.
Ei bine, îți spunem că tot ce oferim ca sfatu, toate ideile, scenariile și amenajările îți sunt personalizate ție, spațiului tău și acelui sentiment pe care îl cauți. Și da, începem, ca designeri, cu teste acasă la noi.
Mai jos regăsim o casă de designer de interior, ne care ne-ao prezintă lovedeco.ro.
Iar site-ul interiordesign.net ne arată topul Best of Year Awards, designerii de interior câștigători în competiția pentru cele mai creative idei, pe diferite categorii. Și am ales să vă arătăm designul de bucătărie câștigător, ce aparține lui Peter Marino Architect.
Și tu te temi de lucrurile de mai jos înainte să decizi cu ce designer lucrezi?
Te-a intimidat ce ai văzut mai sus? Idei ce par suprarealiste și case imaculate?
Poate că și tu faci parte dintre cei care au temeri și rețineri legate de anumite aspecte din colaborarea cu un designer de interior. Așa cum am găsit prin Blogul de amenajări interioare grusea-la-interior.com, și am întâlnit și ca întrebări frecvente, avem o listă de temeri principale pe care le au cei care caută, au nevoie, dar se tem de un interior designer.
- Prețul consultanței, planurilor, schițelor, randărilor
- Prețul materialelor recomandate, furnizorilor, elementelor
- Ideea că spațiul reieșit va fi prea ”gata de poză” dar fără suflet
- Te temi ca spațiul va fi pe gustul designerului, dar nu al tău
- Te temi că va dura prea mult
- Și că nu te-ai gândit la toate
Știi cum treci cel mai ușor peste temeri? Cu informație. Dacă îți spunem că tot ce ai nevoie pentru a începe o colaborare este să dai un telefon sau un email și să ai buget?
Pentru restul lucrurilor ne asigurăm că vom oferi destulă informație ca să faci cu încredere pasul spre spațiul pe care ți l-ai imaginat.
Ce primești de la un designer de interior
Așa cum am stabilit, planul începe cu un buget, un spațiu și o nevoie. De utilitate, de frumos sau confort, asta veți discuta.
Iar relația va trece prin toți pașii de la Releveul – crearea unui plan la scară al spațiului de amenajat (plan cu dimensiuni), la Recepția lucrării – împreuna cu beneficiarul luam parte la receptia lucrarii de la constructor. (vezi detalierea colaborării aici)
Așadar dacă tu pornești cu: buget, 10-20 poze ca model/viziune, releveu casă/spațiu
Vei ajunge să ai un consultant, un plan și o viziune, și la final un rezultat tangibil.
Și chiar mai mult uneori:
Așa cum unii designeri pasionați de a crea și recrea își revarsă energia în moodboarduri, gata pentru orice eventualitate…așa, ca Andra Capitanu-Hategan, arhitect designerul CEO Spectoom,
…de la designeri de interior de talie mondială poți să te aștepți chiar la obiecte sau produse create de ei.
Am admirat și noi creațiile textile și de mobilă a renumitei, TOP 10 INTERIOR DESIGNERS din lume, VICTORIA HAGAN.
Cât costă ajutorul și viziunea unui designer pentru spațiul tău
De la consultația inițială, la a fi alături de tine pas cu pas ca să se asigure de buna desfășurare a proiectului, de la planul tehnic la achiziții, vei investi un tarif care va ține cont de: dimensiunea și complexitatea lucrării. Cu cât o lucrare este mai mare, cu atât prețul pe metru pătrat va fi mai mic și viceversa.
De exemplu:
- Prețul pentru consultanță și concept de amenajare poate fi cuprins între 100 și 200 de euro pe oră.
- Costul proiectului de amenajare interioară se va regăsi între 25-50 euro pe metru pătrat.
- Prețul randărilor, pentru Simulari 3D Fotorealiste și VR raportate la suprafață pot ajunge și la 50-100 de euro pe metru pătrat.
Sigur am nevoie de un designer de interior?
Dacă te întrebi, atunci poate ar trebuie să ne urmărești, pentru că vom discuta curând și despre cine te poate ajuta cel mai bine pentru stadiul la care se află proiectul tău: un arhitect, un desiner, sau un decorator.
Sau despre momentele, situațiile și ideile pentru care nu ai nevoie de ajutor.
Cunoscând mai multe lucruri despre noi, vei știi ce să ceri, cuc e te putem ajuta și poți decide dacă ne potrivim.
De fiecare dată – că așa ne place să fim tratați – să rezumăm ce ar fi IMPERATIV să primiți:
- Respect
- Promptitudine
- Energie
- Creativitate ce se menține în ”viața reală”
Și vorbind de creativitate și practicalitate…
Bonus la final de blog: cum să decorez…
Spații-fericire: Baia poate fi spațiul tău de reconstruire fericire și e atât de simplu să te bucuri de un nou feeling de bine schimbând doar ce e pe pereți. Anul acesta wallpaper-ul fun, colorat, este în trend. Poți încerca.
Spații-echilibru: Mergi la cel mai apropiat anticariat sau târg de vechituri și alege un element pe care să îl adaugi unei camere moderne. În 2020 combinația de vechi și nou este potrivită nu doar estetic, dar și face bine spiritului.