Includeți mai multe opțiuni de iluminare

Într-un dormitor, este bine să vă „stratificați” iluminatul în toată camera. Lumina ambientală luminează întreaga cameră, lămpile mici pot focaliza lumina pentru lectură și alte activități, iar lumina de accent ajută la obscurarea pereților. Pentru a focaliza lumina de citire acolo unde ai nevoie, folosește o lampă de noptieră cu un braț mobil. Fiecare lumină trebuie să fie reglabilă. Instalați un comutator de pornire / oprire separat pentru fiecare lumină, astfel încât să puteți fi selectiv și să luminați doar zona dorită.

 

Nu treceți cu vederea tavanul

Tavanul este al cincilea perete dintr-o cameră. Când stai întins în pat, vezi o suprafață neplăcută, goală? Adăugați un model subtil sau o culoare soft. Vopsiți tavanul o versiune puțin mai ușoară a culorii peretelui. Acest lucru va ajuta la coborârea vizuală a tavanului și va oferi spațiului un sentiment de confort și intimitate. Altă soluție ar fi tapetarea tavanului, adăugarea de elemente arhitecturale sub formă de grinzi sau mulaje, sau utilizarea unui tratament decorativ pentru vopsea.

 

Păstrați dormitorul simplu

Un dormitor ar trebui să arate confortabil și simplu, sofisticat și elegant, indiferent de stilul de decorare pe care îl alegeți. Pentru un spațiu aerisit, lăsați cel puțin un metru jumate între pat și pereții laterali sau piesele mari de mobilier.
Mobilați-vă dormitorul doar cu ceea ce aveți nevoie. Un pat, o noptieră sau două, o canapea și un scaun sunt necesități. Orice altceva este „dezordine”. Accesoriile trebuie menținute la minimum. Alegeți o lucrare de artă frumoasă, aranjați câteva fotografii de familie, adăugați flori și lumânări.

 

Alegeți mobilierul cu mărimea potrivită

Când sunteți gata să cumpărați mobilier pentru dormitor, începeți cu un plan și un desen cu dimensiunile spațiului. Mobilierul trebuie să se potrivească camerei și acest lucru este valabil în special pentru mobilierul din dormitor. Nu alegeți un pat mare și un dulap mare pentru un dormitor mic. În cazul în care tavanul este înalt, o tăblie înaltă a patului va ajuta la reducerea vizibilă a dimensiunilor.

 

Acoperiți ferestrele

O fereastră frumos îmbrăcată va ajuta la încadrarea ferestrei și va oferi alte modalități de a adăuga culoare, model și textură într-un dormitor. Dacă vă plac perdelele mai soft, care filtrează lumina, combinați jaluzele opace care pot fi trase în jos pentru a menține intimitatea noaptea și pentru a bloca lumina dimineții.