Stilul scandinav este originar din rădăcinile nordice și exprimă un spațiu confortabil, soft și mut. Acest stil este cel mai mult caracterizat de un aspect elegant și sofisticat. Impresia generală este modernă, dar minimalistă. Stilul scandinav se sustrage de bogăția și complexitatea stilurilor tradiționale și se concentrează mai mult pe elementele contemporane. Un interior ideal scandinav provine dintr-un accent pe funcționalitate, pragmatism și estetică curată, minimalistă. Simplitatea sa relativă face din stilul scandinav un design îndrăgit al lumii contemporane. Mai jos, vom observa mai multe elemente care alcătuiesc stilul scandinav.

1. Podele din lemn

Stilul scandinav al designului interior se referă la spații ușoare, aerisite. Deci, pentru a imita această estetică în designul podelei, acest stil necesită utilizarea aplicațiilor din lemn deschis la culoare. Cele mai multe interioare în stil scandinav sunt căptușite cu lemn de stejar sau podele din lemn de frasin. Acestea oferă o dinamică vizuală calitativă în raport cu stilul altfel minimalist al restului interiorului.

 

 

2. Mobilă simplă

Mobilierul este o mare parte din designul interior. Trebuie să reflecte tema și stilul spațiului general. Stilul scandinav folosește un stil elegant și modern de mobilier, care este foarte simplu în materie de estetică, având o culoare și un material luminos. Acest mobilier este utilizat pentru a prezenta o imagine sănătoasă care se îmbină perfect cu restul interiorului.

 

 

3. Accesorizare simplă

Decorul în interiorul stilului scandinav este realizat prin plasarea sporadică, dar strategică, a diverselor accesorii contemporane. Acestea includ lămpile portabile contemporane, balamale din sticlă transparentă și rame foto simple.

4. Lumină naturală – multă

Lumina naturală în sine este o caracteristică importantă a acestui stil. Spațiile sunt proiectate cu ferestre mari care permit o cantitate suficientă de lumină naturală. Aceasta se reflectă asupra interiorului luminat și face spațiul mai mare și mai auster decât este de fapt.

5. Culori și accente „mute”

Designul interior al stilului scandinav este alcătuit dintr-o paletă de culori decisiv mută și subestimată. Totuși, acest lucru nu face ca spațiile să fie plictisitoare, ci dimpotrivă le face să pară spațioase și simple.

 

 

6. Linii drepte

Toate elementele de bază ale acestui stil – mobilier, ferestre și accesorii- sunt realizate în linii curate, drepte. Acestea sunt extrem de definite și conferă o integritate autentică designului spațiului general.

 

 

Stilul scandinav prezintă o estetică ușoară, necomplicată, care este derivată dintr-o combinație de mai multe formațiuni de design de bază. Designul său ”neadormit”, onest și sofisticat îl transformă într-o tendință dorită pe piață.

Dacă crezi că acest stil te caracterizează și este ceea ce îți dorești pentru casa ta, Spectroom te poate ajuta!