Dacă ești entuziast, versatil, o persoană cu vederi neconvenționale, un adevărat călător și fan al antichităților, reprezinți cu succes stilul eclectic. Despre asta vom discuta astăzi, stilul clasic, stil ce stagnează de atâta timp și își continuă încă „viața” liniștit în multe locuințe.

 

 

Eclectismul „alege” elemente din diverse stiluri, elemente ce sunt considerate a fi cele mai bune, sau pur și simplu elementele preferate. Acest stil nu are propriile elemente caracteristice, ci le împrumută de la „vecini”, așadar este greu de definit un asemenea stil. Însă are câteva particularități prin care vom reuși să-l identificăm.

 

Proiecte Spectroom

Particularitatea acestei direcții de design este o combinație de stilistică congeneală sau lucruri opuse cardinal, vechiul – anticul și noul – modernul.

Alte particularități:

  • combinarea elementelor din diferite stiluri;
  • reflectarea unui decor care unește diferite obiecte interioare;
  • utilizarea de diverse materiale;
  • abundența de articole;
  • un număr mare de textile și draperii.

 

 

Bucătărie – Proiect Spectroom

O persoană căreia îi place un stil eclectic, alege ceea ce simte că este „cel mai bine” dintre câteva stiluri de decorare. Apoi încorporează acele elemente în casa lor. Multe persoane cărora le place decorul eclectic pot fi eclectice ele însăși, nu se încadrează în niciun stereotip sau grup. Acestora le place ceea ce le place și nu le e frică să le pună pe toate „la un loc”.

 

 

Sufragerii în stil eclectic

S-ar putea să vă fie teamă că amestecarea stilurilor va avea ca rezultat mai mult o casă kitsch decât un refugiu confortabil? Nu vă faceți griji, în cele ce urmează vă vom explica cum să creați acest contrast fără a da greș.

Limitează-te la un număr de 3 stiluri. Combinarea a mai mult de trei stiluri este o sarcină dificilă chiar și pentru designerii profesioniști.

 

Proiect Spectroom

Dimensiunile obiectelor trebuie să se raporteze armonios între ele. Așadar, obiectele mari pot fi folosite ca fundal iar obiectele mici să fie bine definite în prim plan.

 

Încearcă să combini obiectele între ele astfel încât să creeze în primul rând vizual confort. Nu folosi obiecte stricate sau rupte care necesită restaurare.

 

Limitează-te și la numărului de culori. Nu folosi mai mult de 4 culori în aceeași cameră.

 

 

Proiect Spectroom

Folosește în schimb un număr mare de piese textile cu modele neobișnuite(perne, servetele, perdele, draperii, covoare) sau obiecte pe pereți(fotografii, picturi) ca în imaginile de mai jos:

 

 

Nouă ne place mult acest stil, ție?

Citește-ne și data viitoare!
Spectroom – Designul vine din interior