Suntem siguri că toată lumea are cel puțin un sertar sau o cutie cu obiecte supranumite ”o să am cândva nevoie”. Sau niște obiecte de mobilier vechi pe care nu vrei deloc să le arunci. Da, avem dreptate, știm, e în natura omului să nu arunce toate lucrurile pe care la un moment dat au dat bani sau au fost primite de la oameni dragi. Însă, mereu există o soluție la orice, așadar, astăzi vom vrea să vă arătăm 10 lucruri cu bun gust și ușor de integrat în anumite stiluri de design interior, pe care le putem confecționa fiecare acasă.

Plus de asta, perioada mai puțin plăcută în care ne aflăm, poate fi transformată într-un timp plăcut petrecut acasă, alături de familie, așa că haideți să transformăm acest timp într-unul folositor și creativ și să construim obiecte DIY.

1. Restaurare scaun vechi

Toată lumea are ori acasă, ori la părinți, ori la bunici, un scaun vechi și propabil, inutil. Ei bine, mai jos vei vedea niște transformări a unor scaune vechi, care poate te vor pune pe gânduri și vei deveni și tu de astăzi un „restaurator”.

 

 

2. Folosește revistele vechi în scop decorativ

Este posibil ca unii dintre noi să fim colecționari de ziare sau reviste, sau pur și simplu nu vrem să aruncăm anumite ediții ale unor reviste mai vechi datorită faptului că poate regăsești numele tău sau a unor persoane dragi printre articole. Dacă te aflii în situația asta, mai jos vezi o imagine în care revistele devin „tablou”, fiind agățate de niște umerașe clasice din metal.

 

 

 

3. Dopurile de vin sunt FOLOSITOARE

Dacă te aflii printre acele persoane care colecționează dopurile sticlelor de vin, poți începe chiar astăzi să îți creezi un obiect util și frumos din ele. Iar dacă până astăzi nu ai strâns niciodată aceste dopuri, te sfătuim că seara este cel mai potrivit moment pentru a bea un pahar de vin, mai ales în această perioadă în care suntem nevoiți să nu părăsim casele. Așa că, în seara aceasta te poți relaxa cu familia, ciocnind un pahar de vin și începând să colecționezi dopuri de plută pentru a reuși într-o bună zi să-ți confecționezi obiectele din imaginile de mai jos.

 

 

<p

 

4. Creațiile copiilor noștri, decor valoros

În zilele astea, copiii sunt un subiect foarte important pentru toți părinții. În orice zi a vieții dorim să îi ferim de lucruri rele, însă în special acum, știind că stau în casă și nu mai merg la școală, îi putem transforma în mici artiști și le putem arata aprecierea prin valorificarea micilor lor creații. Le putem crea un mic colțișor în casă unde să le expunem desenele, precum în imaginea de mai jos. Și pe lângă asta, poate fi chiar un loc și un centru de interes a unei camere, partea artistică și decorativă a încăperii.

 

 

5. Sticle reutilizabile

Cel mai folosit cuvânt al ultimelor săptămâni apare și în acest articol, însă sub o altă formă. Sticlele de bere Corona pot să-și facă loc în casa ta fiind … goale. De mici, în școală, am făcut fel și fel de vaze din sticle, susținând astfel reciclarea. Așadar, în imaginea de mai jos putem vedea sticle de Corona tranformate în niște obiecte foarte șic și cu bun gust, colorate chiar în culoarea anului 2020.

 
 

În final, sperăm ca în urma acestui articol să crească numărul de mici artiști, și că propunerile noastre vă sunt pe plac. Dorim să vă urăm multă sănătate tuturor și să petreceți aceste clipe din viață alături de familie, consolidând relația cu ei prin fel și fel de activități creative și pe placul copiilor!