Ti-ai cumparat o locuinta si nu stii exact cum sa o amenajezi sau de unde sa incepi? Nu stii ce culoare ti s-ar potrivi sau cum sa asortezi canapeaua si perdelele? Cum sa transformi un spatiu gol in ceva care sa te reprezinte si sa te faca sa te simti "ca acasa"?

Daca iti pui aceste intrebari, inseamna ca probabil ai nevoie de ajutorul unui designer. Acesta poate face mult mai multe decat atat. Designerul de interior este un specialist ce te poate ajuta să-ți organizezi locuința, să o mobilezi și să o decorezi, scutindu-te de cheltuieli neprevazute și de timp irosit. Poate sa priveasca spatiul din alta perspectiva, sa te faca sa intelegi spatiul altfel decat l-ai vazut prima data, sa iti sugereze idei fresh de amenajare si alte functionalitati decat ai anticipat initial. Designerul de interior iti poate propune cu usurinta un furnizor pentru mobilier, tapet, parchet, corpuri de iluminat, placari ceramice sau pentru orice lucru de care ai avea nevoie in locuinta ta – in functie de gustul si bugetul tau.

In final te ajuta pentru ca vei sti cum sa organizezi totul,  care sunt etapele unei amenajari (instalatii, finisaje, mobilare, decorare), vei stii unde iti permiti sa cheltuiesti mai mult si unde vei avea loc sa economisesti ca sa te incadrezi in buget. Dar foarte important vei stii ce sa cauti, ce cantitati si ce tip de materiale sa cumperi. Nu vei cumpara mai mult, cum se intampla de regula.  Dincolo de functionalitate si economie de bani, un designer te ajuta sa economisesti TIMP.