DESIGN  INTERIOR

* Creionam spatii cu personalitate *

Cu ce te ajuta un proiect de amenajare interioara?

Ti-ai cumparat o locuinta si nu stii exact cum sa o amenajezi sau de unde sa incepi? Nu stii ce culoare ti s-ar potrivi sau cum sa asortezi canapeaua si perdelele? Cum sa transformi un spatiu gol in ceva care sa te reprezinte, sa te faca sa te simti bine si confortabil, la finalul unei zile de lucru obositoare?

Daca iti pui aceste intrebari, inseamna ca probabil ai nevoie de ajutorul unui designer. Acesta poate face mult mai multe decat atat. Designerul de interior este un specialist ce te poate ajuta să-ți organizezi locuința, să o mobilezi și să o decorezi, scutindu-te de cheltuieli neprevazute și de timp irosit. Poate sa priveasca spatiul din alta perspectiva, sa te faca sa intelegi spatiul altfel decat l-ai vazut prima data, sa iti sugereze idei fresh de amenajare si alte functionalitati decat ai anticipat initial. Designerul de interior iti poate propune cu usurinta un furnizor pentru mobilier, tapet, parchet, corpuri de iluminat, placari ceramice sau pentru orice lucru de care ai avea nevoie in locuinta ta – in functie de gustul si bugetul tau.

In final te ajuta pentru ca vei sti cum sa organizezi totul,  care sunt etapele unei amenajari (instalatii, finisaje, mobilare, decorare), vei stii unde iti permiti sa cheltuiesti mai mult si unde vei avea loc sa economisesti ca sa te incadrezi in buget. Dar foarte important vei stii ce sa cauti, ce cantitati si ce tip de materiale sa cumperi. Nu vei cumpara mai mult, cum se intampla de regula.  Dincolo de functionalitate si economie de bani, un designer te ajuta sa economisesti TIMP.TIPURI DE SERVICII

 

Consultanta si concept amenajare

Pentru noi, tu esti elementul cheie al proiectului. Pentru ca noi credem ca amenajarea este o poveste despre tine si despre toti cei ce vor utiliza noul spatiu. Gusturile tale, stilul tau de viata, nevoia ta de tehnologie, timpul tau liber, hobby-urile tale, lucrurile si culorile tale personale, toate sunt ingredientele principale ale conceptului nostru. Rolul nostru este sa intelegem, sa combinam si sa armonizam toate aceste date personale pentru a crea un concept unic si un design care sa te reprezinte. Intenția noastră este de a înțelege și identifica atât limitările spațiului studiat cat și potențialul oferit de intervențiile propuse și de a le pune în acord cu necesitățile și dorințele beneficiarului.

Simulari 3D Fotorealiste si VR

Pășește digital în proiectul de design propus și descoperă din fiecare unghi viitorul tău spațiu. Realitatea virtuală este un concept care revoluționează modul în care poate fi prezentat un proiect de amenajare de interior. Spatiul dumneavoastra va fi realizat in 3D iar fiecare piesa de mobilier aleasa va fi modelata si texturata in softuri de specialitate. La final, imagini tridimensionale fotorealiste ale fiecarei camere  sunt generate pentru a se vedea fiecare detaliu al propunerii de mobilare, decor si amenajare. 
Prin VR putem să iți prezentăm intervențiile propuse prin proiect într-un mediu vizual de ultimă generație. Utilizând ochelarii de Realitate Virtuală, proiectul poate fi nu doar vizionat ci și experimentat. Sunt reprezentate foto-realist materialele și finisajele propuse în proiect iar corpurile de mobilier și cele de iluminat au dimensiunea reală, fapt ce contribuie la o mai bună înțelegere a conceptului de amenajare propus, beneficiarul fiind imersat într-un conținut tridimensional reprezentat la scară umană.

Proiect tehnic

Proiectul tehnic reprezintă pasul necesar și obligatoriu pentru a transpune propunerea conceptuală în realitate. Elementele proiectului sunt detaliate tehnic și transpuse în planșe de execuție [planuri și secțiuni reprezentative, plan iluminat, plan electric, plan amplasare mobilier, stereotomii finisaje, detalii de execuție, etc]. 

Consiliere achizitii

În această etapă sunt extrase listele de cantității necesare si identificarea furnizorilor in vederea realizării proiectului.
Pentru ca amenajarea reala sa arate la fel ca proiectul 3D si bugetul alocat amenajarii sa fie bine gestionat, intocmim lista de shopping si alegem impreuna cele mai bune solutii calitate /pret.

Management de proiect

Pentru proiecte care depasesc un buget de 500 euro/mp ne putem ocupa si de implementarea acestuia. Ne vom asigura ca proiectul de design va arată la fel și în realitate. Realizam planificarea de santier, coordonam si tinem legatura cu toti furnizorii si constructorii, verificam daca proiectul s-a implementat corect. 

 

Etapele unui proiect de design interior 

Desi fiecare proiect este unicat, etapele unui proiect de design interior sunt asemanatoare, indiferent daca este vorba de un spatiu rezidential sau de amenajarea unor birouri: 

Releveul – crearea unui plan la scara al spatiului de amenajat (plan cu dimensiuni)

Brief – discutie detaliata cu clientul pe baza dorintelor si stilului sau de viata. Pentru a ne cunoaste mai bine completam impreuna un chestionar pe baza caruia incepem sa ne cunoastem reciproc si sa ne imaginam in ce mod am putea sa iti cream casa ta de vis.
Propunere 2D – pornind de la cerintele clientului propunem 2-3 variante de amenajare a spatiului cu vizualizare in plan 2D. Discutam despre functionalitate, compartimentare, amplasarea mobilierului, despre fluxuri de circulatie, puncte de interes, despre solutiile practice de a rezolva nevoile clientului.
Selectie varianta finala 2D -  consiliem clientul pentru a face cea mai buna alegere din punct de vedere estetic si functional pentru amenajarea spatiului.
Vizualizari 3D - Imagini tridimensionale fotorealiste ale fiecarei camere  sunt generate pentru a se vedea fiecare detaliu al propunerii de mobilare, decor si amenajare.
Planuri instalatii electrice, sanitare, termice - propunere amplasare corpuri de iluminat, prize, intrerupatoare, obiecte sanitare, calorifere.
Proiect tehnic mobilier - planse tehnice si detaliere de executie pentru furnizorii mobilierului la comanda(exemplu bucatarie, dressing).
Planse de prezentare a produselor - folosite in proiect (corpuri de iluminat, piese de mobilier standard, covoare, draperii, tapet, accesorii decorative) cu furnizorii, preturile, codurile de culoare sau alte caracteristici ale acestora
Paleta cromatica – selectionarea culorilor conform randarilor de pe un paletar comun agreat cu clientul (Policolor, Dufa, Caparol, Baumit, Benjamin Moore, Sto etc.).
Planse tehnice montaj finisaje - pentru pardoseli si pereti, precum dispunerea placilor ceramice in baie/bucatarie sau a plintelor, corniselor, baghetelor decorative.
Consiliere in achizitii – Asistenta si indrumare in procesul de selectionare de la diversi furnizori pe baza cataloagelor  noastre sau prin vizita la showroom-ul acestora a diverselor materiale, finisaje sau decoruri (placi ceramice, mobilier, parchet, usi, perdele, corpuri de iluminat, etc.)
Asistenta si indrumare - in etapa de selectie si negociere cu alte echipe implicate in etapa de executie a proiectului - instalatii electrice, sanitare, termice, montaj finisaje, compartimentari, executie si montaj mobilier, etc.
Vizite pe santier si controlul calitatii - pe parcursul lucrarilor pentru a discuta cu echipa de constructori la fata locului si a verifica calitatea executiei si conformitatea montajelor cu proiectul tehnic.
Receptia lucrarii - impreuna cu beneficiarul luam parte la receptia lucrarii de la constructor. Verificam toate punctele contractului si ne dam acceptul asupra calitatii realizarii lui.

Costuri servicii design interior

Pentru o oferta de pret personalizata este suficient sa ne trimiti un plan cotat al spatiului de amenajat  si cateva dorinte legate de asteptarile tale in privinta acestuia.  Preturile se calculeaza tinand cont de doua aspecte importante: dimensiunea si complexitatea lucrarii. 

Exemple

2017 © Spectroom interior design studio. 
Toate drepturile rezervate
contact@spectroom.ro | 0745.29.24.17