Cum obținem un stil scandinav?

Stilul scandinav este originar din rădăcinile nordice și exprimă un spațiu confortabil, soft și mut. Acest stil este cel mai mult caracterizat de un aspect elegant și sofisticat. Impresia generală este modernă, dar minimalistă. Stilul scandinav se sustrage de bogăția și complexitatea stilurilor tradiționale și se concentrează mai mult pe elementele contemporane. Un interior ideal scandinav provine dintr-un accent pe funcționalitate, pragmatism și estetică curată, minimalistă. Simplitatea sa relativă face din stilul scandinav un design îndrăgit al lumii contemporane. Mai jos, vom observa mai multe elemente care alcătuiesc stilul scandinav.

1. Podele din lemn

Stilul scandinav al designului interior se referă la spații ușoare, aerisite. Deci, pentru a imita această estetică în designul podelei, acest stil necesită utilizarea aplicațiilor din lemn deschis la culoare. Cele mai multe interioare în stil scandinav sunt căptușite cu lemn de stejar sau podele din lemn de frasin. Acestea oferă o dinamică vizuală calitativă în raport cu stilul altfel minimalist al restului interiorului.

2. Mobilă simplă

Mobilierul este o mare parte din designul interior. Trebuie să reflecte tema și stilul spațiului general. Stilul scandinav folosește un stil elegant și modern de mobilier, care este foarte simplu în materie de estetică, având o culoare și un material luminos. Acest mobilier este utilizat pentru a prezenta o imagine sănătoasă care se îmbină perfect cu restul interiorului.

3. Accesorizare simplă

Decorul în interiorul stilului scandinav este realizat prin plasarea sporadică, dar strategică, a diverselor accesorii contemporane. Acestea includ lămpile portabile contemporane, balamale din sticlă transparentă și rame foto simple.

4. Lumină naturală – multă

Lumina naturală în sine este o caracteristică importantă a acestui stil. Spațiile sunt proiectate cu ferestre mari care permit o cantitate suficientă de lumină naturală. Aceasta se reflectă asupra interiorului luminat și face spațiul mai mare și mai auster decât este de fapt.

5. Culori și accente „mute”

Designul interior al stilului scandinav este alcătuit dintr-o paletă de culori decisiv mută și subestimată. Totuși, acest lucru nu face ca spațiile să fie plictisitoare, ci dimpotrivă le face să pară spațioase și simple.

6. Linii drepte

Toate elementele de bază ale acestui stil – mobilier, ferestre și accesorii- sunt realizate în linii curate, drepte. Acestea sunt extrem de definite și conferă o integritate autentică designului spațiului general.

Stilul scandinav prezintă o estetică ușoară, necomplicată, care este derivată dintr-o combinație de mai multe formațiuni de design de bază. Designul său ”neadormit”, onest și sofisticat îl transformă într-o tendință dorită pe piață.

Dacă crezi că acest stil te caracterizează și este ceea ce îți dorești pentru casa ta, Spectroom te poate ajuta!

Suntem siguri că toată lumea are cel puțin un sertar sau o cutie cu obiecte supranumite ”o să am cândva nevoie”. Sau niște obiecte de mobilier vechi pe care nu vrei deloc să le arunci. Da, avem dreptate, știm, e în natura omului să nu arunce toate lucrurile pe care la un moment dat au dat bani sau au fost primite de la oameni dragi. Însă, mereu există o soluție la orice, așadar, astăzi vom vrea să vă arătăm 10 lucruri cu bun gust și ușor de integrat în anumite stiluri de design interior, pe care le putem confecționa fiecare acasă.

Plus de asta, perioada mai puțin plăcută în care ne aflăm, poate fi transformată într-un timp plăcut petrecut acasă, alături de familie, așa că haideți să transformăm acest timp într-unul folositor și creativ și să construim obiecte DIY.

1. Restaurare scaun vechi

Toată lumea are ori acasă, ori la părinți, ori la bunici, un scaun vechi și propabil, inutil. Ei bine, mai jos vei vedea niște transformări a unor scaune vechi, care poate te vor pune pe gânduri și vei deveni și tu de astăzi un „restaurator”.

2. Folosește revistele vechi în scop decorativ

Este posibil ca unii dintre noi să fim colecționari de ziare sau reviste, sau pur și simplu nu vrem să aruncăm anumite ediții ale unor reviste mai vechi datorită faptului că poate regăsești numele tău sau a unor persoane dragi printre articole. Dacă te aflii în situația asta, mai jos vezi o imagine în care revistele devin „tablou”, fiind agățate de niște umerașe clasice din metal.

3. Dopurile de vin sunt FOLOSITOARE

Dacă te aflii printre acele persoane care colecționează dopurile sticlelor de vin, poți începe chiar astăzi să îți creezi un obiect util și frumos din ele. Iar dacă până astăzi nu ai strâns niciodată aceste dopuri, te sfătuim că seara este cel mai potrivit moment pentru a bea un pahar de vin, mai ales în această perioadă în care suntem nevoiți să nu părăsim casele. Așa că, în seara aceasta te poți relaxa cu familia, ciocnind un pahar de vin și începând să colecționezi dopuri de plută pentru a reuși într-o bună zi să-ți confecționezi obiectele din imaginile de mai jos.

4. Creațiile copiilor noștri, decor valoros

În zilele astea, copiii sunt un subiect foarte important pentru toți părinții. În orice zi a vieții dorim să îi ferim de lucruri rele, însă în special acum, știind că stau în casă și nu mai merg la școală, îi putem transforma în mici artiști și le putem arata aprecierea prin valorificarea micilor lor creații. Le putem crea un mic colțișor în casă unde să le expunem desenele, precum în imaginea de mai jos. Și pe lângă asta, poate fi chiar un loc și un centru de interes a unei camere, partea artistică și decorativă a încăperii.

5. Sticle reutilizabile

Cel mai folosit cuvânt al ultimelor săptămâni apare și în acest articol, însă sub o altă formă. Sticlele de bere Corona pot să-și facă loc în casa ta fiind … goale. De mici, în școală, am făcut fel și fel de vaze din sticle, susținând astfel reciclarea. Așadar, în imaginea de mai jos putem vedea sticle de Corona tranformate în niște obiecte foarte șic și cu bun gust, colorate chiar în culoarea anului 2020.

În final, sperăm ca în urma acestui articol să crească numărul de mici artiști, și că propunerile noastre vă sunt pe plac. Dorim să vă urăm multă sănătate tuturor și să petreceți aceste clipe din viață alături de familie, consolidând relația cu ei prin fel și fel de activități creative și pe placul copiilor!

Dacă ești încântat și dornic să îți începi noua aventură care se numește „acasă” și ai decis să angajezi un designer de interior, ai făcut o alegere excelentă! Dar acum trebuie să fii sigur că persoana pe care o angajezi va fi cea mai potrivită pentru tine și casa ta.

Acest lucru te poate descuraja, dar nu e cazul, pentru că în acest articol îți vom spune care sunt cele 9 întrebări esențiale la care să primești un răspuns, înainte de a angaja un designer de interior.

1. Ce referințe și acreditări aveți?

Asigurați-vă că persoana pe care o angajați are referințe și acreditări legitime. Dacă însă aveți bugetul limitat, puteți lua în considerare angajarea unui designer de interior neexperimentat, dar asigurați-vă că verificați de două ori referințele și portofoliul acestora.

2. Ce servicii de design interior oferiți?

Nu toți designerii de interior oferă același pachet de servicii, așa că asigurați-vă care este oferta completă a fiecărui designer cu care veți vorbi și alegeți varianta cea mai calitativă, și nu cantitativă!

Tipuri de servicii: Consultanță și concept amenajare, Simulări 3D Fotorealiste și VR, Proiect tehnic, Consiliere achiziții, Management de proiect.

Etapele unui proiect de design interior: Releveul, Brief, Propunere 2D, Selecție variantă finală 2D, Vizualizări 3D, Plan sanitare și electrocasnice, Plan electrice, Plan de tavane false, Proiect tehnic mobilier, Paleta cromatică, Consiliere în achiziții, Asistență și îndrumare, Vizite pe șantier și controlul calității, Recepția lucrării.

3. Cum vă structurați proiectele de design interior?

Modul în care proiectantul structurează un proiect, vă va oferi un indiciu despre cum își managerează timpul, precum și la ce vă puteți aștepta de la proces. Este o idee bună să începeți cu o consultație inițială, apoi să discutați despre tarife, înainte de a sări direct la procesul de proiectare.

4. Care sunt tarifele cu care lucrați?

Problema privind prețul se referă direct la bugetul tău. Ar trebui să știi de la bun început care sunt tarifele exacte cu care lucrează următor tău proiectant, precum și dacă sunt posibile schimbări de tarif pe parcursul proiectului, dacă vorbim despre un proiect de lungă durată. Designerul are datoria de-a vă spune exact cum lucrează.

5. Care sunt furnizorii/colaboratorii dumneavoastră?

Dacă proiectantul are o relație consolidată cu anumiți furnizori, puteți beneficia de reduceri. Chiar și atunci când nu există reducere; un proiectant care poate recomanda furnizori mari și cunoscuți, este un atu.

6. Ați mai făcut proiecte similare?

Punând această întrebare aflați cât de experimentat este viitorul proiectant. Dacă doriți să angajați un designer de interior pentru designul apartamentelor, ar fi benefic să vedeți și alte apartamente pe care le-a finalizat designerul. Dacă au lucrat la proiecte similare, puteți solicita o fotografie înainte, în proces, și după o fotografie pentru a vedea și rezultatul final.

7. Ce stil de design interior preferați?

Determinarea preferințelor stilului lor este crucială. În mod normal un designer de interior ar trebui să poată lucra în orice stil dorește un client, însă dacă stilurile designerului se potrivesc cu ale tale, întregul proces va fi mult mai „smooth”.

8. Care este cel mai recent proiect al dumneavoastră?

Puteți adânci un pic discuția și puteți întreba dacă este posibil să vedeți care este ultimul proiect al designerului cu care vreți să lucrați. Cel mai recent proiect vă va oferi o idee dacă proiectantul folosește și dacă este la curent cu ultimele tendințe în design. Puteți, de asemenea, să solicitați o referință de la ultimul client pentru a vedea dacă au fost mulțumiți de activitatea proiectantului.

9. Ce elemente considerați a fi un must-have?

Acesta este un mic test pentru a vă face o idee despre intuiția designerului și dacă stilul lor natural, se va potrivi gustului și stilului tău de viață. Unii designeri cred că trebuie să folosiți o paletă neutră sau anumite tipuri de lemn, în timp ce alții cred în culoare și piatră. Acest lucru vă va oferi, de asemenea, o indicație a nivelului de detaliu în care se află proiectantul.

Acum că știți cum să angajați un designer de interior, sunteți gata să începeți aventura „acasă”! Așa că SPECTROOM vă stă la dispoziție, doar la un singur click distanță!

Classic never gets old

Dacă ești entuziast, versatil, o persoană cu vederi neconvenționale, un adevărat călător și fan al antichităților, reprezinți cu succes stilul eclectic. Despre asta vom discuta astăzi, stilul clasic, stil ce stagnează de atâta timp și își continuă încă „viața” liniștit în multe locuințe.

Eclectismul „alege” elemente din diverse stiluri, elemente ce sunt considerate a fi cele mai bune, sau pur și simplu elementele preferate. Acest stil nu are propriile elemente caracteristice, ci le împrumută de la „vecini”, așadar este greu de definit un asemenea stil. Însă are câteva particularități prin care vom reuși să-l identificăm.

Particularitatea acestei direcții de design este o combinație de stilistică congeneală sau lucruri opuse cardinal, vechiul – anticul și noul – modernul.

Alte particularități:

 • combinarea elementelor din diferite stiluri;
 • reflectarea unui decor care unește diferite obiecte interioare;
 • utilizarea de diverse materiale;
 • abundența de articole;
 • un număr mare de textile și draperii.

O persoană căreia îi place un stil eclectic, alege ceea ce simte că este „cel mai bine” dintre câteva stiluri de decorare. Apoi încorporează acele elemente în casa lor. Multe persoane cărora le place decorul eclectic pot fi eclectice ele însăși, nu se încadrează în niciun stereotip sau grup. Acestora le place ceea ce le place și nu le e frică să le pună pe toate „la un loc”.

S-ar putea să vă fie teamă că amestecarea stilurilor va avea ca rezultat mai mult o casă kitsch decât un refugiu confortabil? Nu vă faceți griji, în cele ce urmează vă vom explica cum să creați acest contrast fără a da greș.

1. Limitează-te la un număr de 3 stiluri. Combinarea a mai mult de trei stiluri este o sarcină dificilă chiar și pentru designerii profesioniști.

Proiect Spectroom

2. Dimensiunile obiectelor trebuie să se raporteze armonios între ele. Așadar, obiectele mari pot fi folosite ca fundal iar obiectele mici să fie bine definite în prim plan.

3. Încearcă să combini obiectele între ele astfel încât să creeze în primul rând vizual confort. Nu folosi obiecte stricate sau rupte care necesită restaurare.

4. Limitează-te și la numărului de culori. Nu folosi mai mult de 4 culori în aceeași cameră.

Proiect Spectroom

5. Folosește în schimb un număr mare de piese textile cu modele neobișnuite(perne, servetele, perdele, draperii, covoare) sau obiecte pe pereți(fotografii, picturi) ca în imaginile de mai jos:

Nouă ne place mult acest stil, ție?

Citește-ne și data viitoare!
Spectroom – Designul vine din interior

Decorarea bucătăriei în 2020

Odată cu încheierea aniilor 2010, designerii au decis de asemenea să pună punct conceptului de bucătărie ”all-white”. 2020 vine cu un start super fresh, idei noi, concepte noi și bineînțeles – culoare!

În cele ce urmează, vă vom dezvălui 5 tipsuri pentru anul 2020 în decorarea bucătăriei:

1. Marmură „aglomerată”

Cu cât mai aglomerat, cu atât mai bine! Această tendință aduce un aer „luxury” oricărei bucătării și o vom regăsi din ce în ce mai des. Dacă există un lucru care atacă graficele de stil și „agită” interioarele, acest lucru este reîntoarcerea marmurii în lumea designului!

Proiect Spectroom

2. Furnir

Demodat de ceva vreme, lemnul se bucură acum de o „renaștere”. Ați putea folosi un lemn de frasin cenușiu și mai pal decât stejarul sau nucul, fie pentru mobilă, fie pentru podea sau chiar pentru picioarele scaunelor. De asemenea , puteți obține o combinație foarte frumoasă între furnir și alb, obținând astfel un aspect clean și mai spațios!

Proiect Spectroom

3. Culoare

În 2020 bucătăriile sunt pline de posibilități de culoare, de la aparatură și podea, până la draperii și mobilier. Începeți prin a vă decide cărui colțișor din bucătărie doriți să îi acordați cea mai multă „atenție„ prin culoare, dar și prin bugetul pe care îl veți acorda investiției colorate.

Una dintre cele mai ușoare și mai puțin costisitoare opțiuni este de a picta un perete care poate fi ușor actualizat dacă vă plictisiți de el.

SMEG Colorful Fridge – Proiect Spectroom
Blue Furniture – Proiect Spectroom

4. Insulă dublă

Cu toții am văzut cel puțin o dată în filmele americane acea insulă din bucătărie și visam să avem și noi așa. Ei bine, dacă nu ai apucat încă să îți decorezi astfel bucătăria, te invităm ca în 2020 să nu faci doar o insulă, ci doua, „double-trouble”!

kitchenarchitecture.co.uk.

5. Accesorii aurii sau colorate

În 2020 robinetele sunt disponibile într-o gamă largă de culori și finisaje, iar chiuvetele, de asemenea. Estetica se pare că are un impact și în zonele ”umede”, la fel cum a avut și are în designul mobilierului și a aparaturilor, ca și culoarea, formă, dimensiune și material, ele fiind puternic influențate de aspectul general al camerei.

GROHE Sink
Proiect Spectroom

Citește-ne și data viitoare!
Spectroom – Designul vine din interior

Începem cu o urare timpurie, „Happy Valentine’s Day” tuturor, iar pentru cei ce sărbătoresc tradițional, vă urăm „Dragobete Fericit”! Ziua Îndrăgostiților se apropie și fie că sărbătoriți sau nu, puteți vedea în jurul vostru că urmează această „sărbătoare”, în toate decorațiunile care se vând în magazine și pe străzi, și în toate zâmbetele nebunești ale iubitorilor din întreaga lume, care par mult mai îndrăgostiți decât în oricare altă zi. Așa că ne-am gândit că ar fi o idee frumoasă să vă oferim câteva sfaturi despre cum să vă aranjați camera unde veți sărbători cu persoana iubită această zi specială.

Primul pas ar fi să ne alegem culoarea. Fie suntem și rămânem tradiționali, păstrând culoarea roșie ca fiind culoarea iubirii, fie mergem pe culori pastelate, fine, pure sau de ce nu, chiar pe nude-uri!

„There is certainly a RED for everyone!”

Florile roșii reprezintă iubire, pasiune, romantism și îndrăzneală. Buchetele, aranjamentele sau decorațiunile ce conțin flori roșii sau culoarea roșie, sunt intense și emotionante, captând imediat atenția privitorului pentru a-i spune despre intențiile și sentimentele tale.

„Always look on the PINK side of life!”

Rozul este o culoare care te face să iubești lumea, fiind deci alături de roșu, culoarea dragostei. Totodată, rozul este şi simbolul unei iubiri în tăcere. El are rolul de a calma şi de a îmbuna sentimentele.

„Simplicity is the ultimate sophistication!”

Alte lucruri și mici detalii care ar putea face diferența:

1. Iluminatul poate fi foarte eficient pentru a “condimenta” atmosfera romantică din casă! Ideal ar fi să nu alegem lumini puternice.

2. Lumânările trezesc sentimente de intimitate și de asemenea, îndepărtează stresul și creează o atmosferă romantică în încăpere. Pentru un efect mai bun, lumânările ar trebui să fie grupate în cât mai multe colțuri ale camerei.

3. Oglinzile pot reflecta lumina caldă a lumânărilor sau a becurilor. În acest fel, vei da un aer de profunzime spațiului.

4. Poți adauga o textură interesantă în ceea ce privește așternutul – întrucât și acesta este un aspect important: blănuri artificiale sau catifea.

Citește-ne și data viitoare!
Spectroom – Designul vine din interior

Aici la Spectroom credem că frumusețea vine din claritate și simplitate. Iar la întrebări se oferă răspunsuri, la probleme soluții, la idei contur. 

Tratăm azi tema lui Ce, De ce și Cum, toate în spectrul serviciilor oferite de un designer de interior. 

Așa că, dacă ești:

 • Decis să redecorezi
 • Gata să te muți la casa ta
 • Aproape sătul de casa ta

Atunci avem pentru tine informații utile, pentru o casă unde designul vine din interior…

Ce plătești, de fapt, când alegi un designer de interior

Desigur, ca orice serviciu, consultanța și proiectarea în domeniul amenajărilor se plătește. Dar DE CE plătești aceste servicii este poate mai important decât -CÂT- plătești, deși vom vorbi și despre tarife la final de articol.  

Așadar, lista de lucruri care fie îți economisesc timp, bani sau pace sufletească, e cam așa: 

 • TIMP– Un designer de interior știe să lucreze și să conceapă amenajarea de spații mici și asta face diferența uneori dintre un ochi format, ani de desenat și a merge după ce place și nu ce se potrivește. 
 • ECONOMII – Dacă ai un buget, un designer va știi să se încadreze în el, pe când amenajarea pe cont propriu poate duce la multe situații de genul încercare-eroare-rectificare.
 •  DORINȚE – un specialist va ține cont de lucruri practice, de personalități, atât ale spațiului cât mai ales ale persoanei sau familiei care trăiește acolo. Iar de la discuții în contradictoriu și timp departe de familie, vei fi parte a unui proiect care vă leagă. 
 • CONEXIUNI – ca specialist, un designer va colabora cu diferite companii șși în funcție de ce îți dorești, va reuși să obțină cele mai bune tarife la anumite elemente, pentru că relațiile de business și le-a construit în timp. 

Și aceste lucruri încep să fie tot mai apreciate de clienți. Atât piața cât și listele de așteptare sau proiectele celor care lucrează în domeniul amenajărilor de interior se află în trend de creștere, așa cum aflăm dintr-un studiu de pe https://www.architecturaldigest.com/

Cum arată casa unui designer de interior

Curios cum arată casa unei persoane care stă constant printre moodboarduri și are inspirație constantă? 

Știm prea bine că de cele mai multe ori ne simțim confortabil să urmăm sfaturi de lifestyle de la cei care practică un stil asemănător. 

Ei bine, îți spunem că tot ce oferim ca sfatu, toate ideile, scenariile și amenajările îți sunt personalizate ție, spațiului tău și acelui sentiment pe care îl cauți. Și da, începem, ca designeri, cu teste acasă la noi. 

Mai jos regăsim o casă de designer de interior, ne care ne-ao prezintă lovedeco.ro. 

Iar site-ul interiordesign.net ne arată topul Best of Year Awards, designerii de interior câștigători în competiția pentru cele mai creative idei, pe diferite categorii. Și am ales să vă arătăm designul de bucătărie câștigător, ce aparține lui Peter Marino Architect.

 Și tu te temi de lucrurile de mai jos înainte să decizi cu ce designer lucrezi?

Te-a intimidat ce ai văzut mai sus? Idei ce par suprarealiste și case imaculate?  

Poate că și tu faci parte dintre cei care au temeri și rețineri legate de anumite aspecte din colaborarea cu un designer de interior. Așa cum am găsit prin Blogul de amenajări interioare grusea-la-interior.com, și am întâlnit și ca întrebări frecvente, avem o listă de temeri principale pe care le au cei care caută, au nevoie, dar se tem de un interior designer. 

 • Prețul consultanței, planurilor, schițelor, randărilor
 • Prețul materialelor recomandate, furnizorilor, elementelor
 • Ideea că spațiul reieșit va fi prea ”gata de poză” dar fără suflet
 • Te temi ca spațiul va fi pe gustul designerului, dar nu al tău
 • Te temi că va dura prea mult
 • Și că nu te-ai gândit la toate

Știi cum treci cel mai ușor peste temeri? Cu informație. Dacă îți spunem că tot ce ai nevoie pentru a începe o colaborare este să dai un telefon sau un email și să ai buget? 

Pentru restul lucrurilor ne asigurăm că vom oferi destulă informație ca să faci cu încredere pasul spre spațiul pe care ți l-ai imaginat. 


Ce primești de la un designer de interior

Așa cum am stabilit, planul începe cu un buget, un spațiu și o nevoie. De utilitate, de frumos sau confort, asta veți discuta. 

Iar relația va trece prin toți pașii de la Releveul – crearea unui plan la scară al spațiului de amenajat (plan cu dimensiuni), la Recepția lucrării – împreuna cu beneficiarul luam parte la receptia lucrarii de la constructor. (vezi detalierea colaborării aici)

Așadar dacă tu pornești cu: buget, 10-20 poze ca model/viziune, releveu casă/spațiu

Vei ajunge să ai: un consultant, un plan și o viziune, și la final un rezultat tangibil. 

Și chiar mai mult uneori: 

Așa cum unii designeri pasionați de a crea și recrea își revarsă energia în moodboarduri, gata pentru orice eventualitate…așa, ca Andra Capitanu-Hategan, arhitect designerul CEO Spectoom, 

…de la designeri de interior de talie mondială poți să te aștepți chiar la obiecte sau produse create de ei. 

Am admirat și noi creațiile textile și de mobilă a renumitei,  TOP 10 INTERIOR DESIGNERS din lume, VICTORIA HAGAN.

Cât costă ajutorul și viziunea unui designer pentru spațiul tău

De la consultația inițială, la a fi alături de tine pas cu pas ca să se asigure de buna desfășurare a proiectului, de la planul tehnic la achiziții, vei investi un tarif care va ține cont de: dimensiunea și complexitatea lucrării. Cu cât o lucrare este mai mare, cu atât prețul pe metru pătrat va fi mai mic și viceversa.
De exemplu: 

 • Prețul pentru consultanță și concept de amenajare poate fi cuprins între 100 și 200 de euro pe oră.
 • Costul proiectului de amenajare interioară se va regăsi între 25-50 euro pe metru pătrat. 
 • Prețul randărilor, pentru Simulari 3D Fotorealiste și VR raportate la suprafață pot ajunge și la 50-100 de euro pe metru pătrat. 

Sigur am nevoie de un designer de interior? 

Dacă te întrebi, atunci poate ar trebuie să ne urmărești, pentru că vom discuta curând și despre cine te poate ajuta cel mai bine pentru stadiul la care se află proiectul tău: un arhitect, un desiner, sau un decorator. 

Sau despre momentele, situațiile și ideile pentru care nu ai nevoie de ajutor. 

Cunoscând mai multe lucruri despre noi, vei știi ce să ceri, cuc e te putem ajuta și poți decide dacă ne potrivim. 

De fiecare dată – că așa ne place să fim tratați –  să rezumăm ce ar fi IMPERATIV să primiți: 

 • Respect
 • Promptitudine
 • Energie
 • Creativitate ce se menține în ”viața reală”

Și vorbind de creativitate și practicalitate…

BONUS la final de blog: Cum să decorez…

Spații-fericire: Baia poate fi spațiul tău de reconstruire fericire și e atât de simplu să te bucuri de un nou feeling de bine schimbând doar ce e pe pereți. Anul acesta wallpaper-ul fun, colorat, este în trend. Poți încerca. 

Spații-echilibru: Mergi la cel mai apropiat anticariat sau târg de vechituri și alege un element pe care să îl adaugi unei camere moderne. În 2020 combinația de vechi și nou este potrivită nu doar estetic, dar și face bine spiritului. 

Citește-ne și data viitoare!
Spectroom – Designul vine din interior


amenajare camera copii

Creșterea începe din interior și se vede și la exterior. Astăzi intrăm în lumea colorată a camerelor pentru copii și a lucrurilor la care tu te gândești, noi le recomandăm și împreună le putem aduce la realitate. 

Așa că, dacă ești:

 • Recent mutat în casă nouă, care să vă ofere spațiu pentru toată familia
 • Mândru părinte al unui copil creativ de peste 2 anișori
 • Părinte de 2 copii, dar cu 1 singură cameră și nevoie de idei amenajare spațiu copii

Atunci avem pentru tine informații utile, pentru spații unde designul vine din interior…

Design camera copii – provocarea pentru un viitor creativ

Dragostea vine natural, spațiul în care îi pe cei mici poate doar să devină natural. Și designul de interior face ca ceea ce altfel poate fi văzut ca un cub cu patru laturi să devină un cămin, un cuib, un incubator de sănătate, relaxare, siguranță și dezvoltare. 

Avem câteva idei pentru tine și un design reușit: 

 1.  Începe cu ce ai nevoie tu, ca părinte: 
 • un loc unde să stai aproape de cel mic, să îl hrănești, să citiți povești sau pur și simplu să îi fii alături. 
 • Loc de depozitare a lucrurilor de care ai nevoie constant, de la jucării la scutece, haine, cărți.
 • Un spațiu oxigenat, pentru că răbdarea și focusul pe ei și problemele sau cerințele lor te va face părintele perfect, așa că alege să încorporezi și plante în design. Utile mai târziu și copiilor și dezvoltarea acelor aptitudini de grijă și respect și responsabilitate pe care le exersează și cu un animal de companie, de exemplu. 
 • Introdu un panou de fotografii – care, la fel ca o carte de povești, poate să fie bază de poveste, de discuții și chiar de dezvoltarea a recunoașterii și apropierii celor mici de membrii familiei 
 • Spațiu Viața mea – locul unde păstrezi atât măsurători, așa cum vezi în filme, a înălțimii celui mic, cât și fotografii anuale cu el, premii, construcții, lucruri importante care îi definesc creșterea. 
 • Gândește segmentat, pentru că dacă mai sus avem câteva elemente de păstrat, vei avea nevoie de elemente ce inevitabil o să fie înlocuite des: Covoare, Cărțile de pe rafturi, Scaune, Patul, Draperii și perdele
 • Suport de agățat în tavan – pentru suspendarea de leagăne, de pânză pentru un fort rapid de realizat, pentru diferite alte idei care pot să apară. 

Dar toate acestea se pot face pe o ”fundație” sau un proiect care are baze sănătoase. Și asta vă oferim noi, ca designeri de interior: camere și copii cu suflet mereu vesel. 

Desene pe pereți: camere, copii, creștere 

Culoarea, în amenajarea camerei unui copil, este foarte importantă, așa cum au descoperit psihologii și terapeuții. Am citi și noi Suzy ChiazzariCartea completă a culorilor, iar dacă vrei să afli totul despre culori și impactul lor, o poți găsi pe Amazon. Sfatul asupra căruia se pun de acord experții și vă încurajăm să îl respectați este să nu îi lăsați pe copii să aleagă culoarea finală. Ca să evitați certurile între frați, dar mai ales pentru că e greu pentru noi adulții să facem distincție între culori. Ce poți face este să le respecți preferința generală (vreau albatru), dar tu să alegi alături de deginerul de interior nuanța.

Iar desenele pe pereți vin să complimenteze aceste culori prin puncte de focus. Sau pot naște personaje pentru poveștile ce vor stimula imaginația celui mic. 

Dar atenție la ce alegi, iar sfaturile noastre sunt să eviți: 

 • Personaje animate pe care cei mici nu le cunosc
 • Animale de care poate se vor teme, pentru că sunt prea mari și le strică și percepția asupra mărimilor
 • Linii, litere sau un pattern care poate obosi mintea

 Ce vă recomandăm noi ca desene pe pereti: camere în culori neutre și desene care să mimeze natura, orașe sau realități pe care cei mici le vor cunoaște în timp. Sau o mare pânză albă (sau neagră) pe care cei mici să se exprime, așa cum vedem în fotografia ideii de amenajare de pe designtherapy.ro de mai jos. 

Amenajare camera: 2 copii și multe vise

Să nu crezi că ești defavorizat pentru că cei mici trebuie să împartă camera. Co-sleepingul, așa cum este numit de experți, are și efecte pozitive asupra creșterii. Camera copiilor, amenajată pentru co sleeping, devine, așa cum ne spune un articol din camerabebelusului.ro, un spațiu important ce: 

”contribuie la crearea unor relații mult mai profunde și de lungă durată între aceștia, reduc gradul de rivalitate, îmbunătățește ritmul cardiac și tensiunea arterială.”

Astfel, deși poate vei avea nevoie de ochiul format, creativitatea și inventivitatea unui designer de interior  care să amenajeze spațiul, nu considera un dezavantaj camera împărțită. 

Iar ca sfaturi rapide de amenajare în camera de 2 copii , uite ce îți propunem: 

 • Evită paturile supraetajate, dacă ai spațiu, ca să eviți certurile lor sau accidentele. Daaarrr…..
 • Dacă nu aveți spațiu unde cei mici să aibă birouri sau loc pentru studiu, teme, desenat, atunci patul supraetajat va fi și spațiu de joacă și ajutor de economie loc în favoarea a 2 birouri. Pentru că vă recomandăm spațiu de lucru pentru fiecare dintre cei doi.

Pereții devin prietenii voștri în camerele mici ce trebuie să acomodeze două suflete, așa că inspirați-vă pentru idei de folosire a spațiului pe verticală și realizați în sus rafturi, spații creative sau de depozitare.  

Rămâneți alături de noi, vorbim într-un blog viitor despre sfaturi de amenajare cameră bebe. 

Design interior camera pentru copii: prețul proiectului

Vorbeam într-un blog anterior despre ce plătești, ce primești, cum te pregătești de colaborarea cu un designer de interior. 

Ei bine, dacă ai schița spațiului și un buget în minte, atunci ne poți contacta pentru o ofertă de preț personalizată conform dorințelor și așteptărilor tale legate de spațiul celui mic. 

O să estimăm așadar un preț, care poate fi, ținând cont de două aspecte importante: dimensiunea și complexitatea lucrării, de la 100 de euro/metru pătrat. 

BONUS la final de blog: Cum să decorez…

Spații-fericire: Gândește spațiul ca lumea copilăriei tale, ca refugiul unui suflet de copil. Lucrurile nu trebuie să fie ca la carte, ele trebuie să exploreze și să amplifice copilăria. Pentru asta, ideea de pereți care folosesc și ca pânze de desenat, scris, inovat, este una pe care ți-o recomandăm pentru simplitate. Iar vopsea cu efect de tablă de scris găsești în link. 

Spații-echilibru: Alege din start și mobilier clasic, pentru a nu fi nevoit să redecorezi la fiecare 2 ani, odată cu creșterea copilului. Cele mai perene elemente: Lămpi neutre, băncuțe de lucru cu spațiu de depozitare dedesubt, Lumini adecvate, Spații de expunere pe care elementele se pot schimba. 

Citește-ne și data viitoare!
Spectroom – Designul vine din interior


Decorarea dormitorului – 5 Tipsuri

1. Includeți mai multe opțiuni de iluminare

Într-un dormitor, este bine să vă „stratificați” iluminatul în toată camera. Lumina ambientală luminează întreaga cameră, lămpile mici pot focaliza lumina pentru lectură și alte activități, iar lumina de accent ajută la obscurarea pereților. Pentru a focaliza lumina de citire acolo unde ai nevoie, folosește o lampă de noptieră cu un braț mobil. Fiecare lumină trebuie să fie reglabilă. Instalați un comutator de pornire / oprire separat pentru fiecare lumină, astfel încât să puteți fi selectiv și să luminați doar zona dorită.

Proiect Spectroom

2. Nu treceți cu vederea tavanul

Tavanul este al cincilea perete dintr-o cameră. Când stai întins în pat, vezi o suprafață neplăcută, goală? Adăugați un model subtil sau o culoare soft. Vopsiți tavanul o versiune puțin mai ușoară a culorii peretelui. Acest lucru va ajuta la coborârea vizuală a tavanului și va oferi spațiului un sentiment de confort și intimitate. Altă soluție ar fi tapetarea tavanului, adăugarea de elemente arhitecturale sub formă de grinzi sau mulaje, sau utilizarea unui tratament decorativ pentru vopsea.

Proiect Spectroom

3. Păstrați dormitorul simplu

Un dormitor ar trebui să arate confortabil și simplu, sofisticat și elegant, indiferent de stilul de decorare pe care îl alegeți. Pentru un spațiu aerisit, lăsați cel puțin un metru jumate între pat și pereții laterali sau piesele mari de mobilier.
Mobilați-vă dormitorul doar cu ceea ce aveți nevoie. Un pat, o noptieră sau două, o canapea și un scaun sunt necesități. Orice altceva este „dezordine”. Accesoriile trebuie menținute la minimum. Alegeți o lucrare de artă frumoasă, aranjați câteva fotografii de familie, adăugați flori și lumânări.

Proiect Spectroom

4. Alegeți mobilierul cu mărimea potrivită

Când sunteți gata să cumpărați mobilier pentru dormitor, începeți cu un plan și un desen cu dimensiunile spațiului. Mobilierul trebuie să se potrivească camerei și acest lucru este valabil în special pentru mobilierul din dormitor. Nu alegeți un pat mare și un dulap mare pentru un dormitor mic. În cazul în care tavanul este înalt, o tăblie înaltă a patului va ajuta la reducerea vizibilă a dimensiunilor.

Proiect Spectroom

5. Acoperiți ferestrele

O fereastră frumos îmbrăcată va ajuta la încadrarea ferestrei și va oferi alte modalități de a adăuga culoare, model și textură într-un dormitor. Dacă vă plac perdelele mai soft, care filtrează lumina, combinați jaluzele opace care pot fi trase în jos pentru a menține intimitatea noaptea și pentru a bloca lumina dimineții.

Proiect Spectroom
deisgner interior

Spatiu mic? Cu ajutorul unui designer interior profesionist un spatiu mic nu va mai fi o problema.

Când trăiești într-un spațiu mic, potrivirea în tot ceea ce ai nevoie este dificilă. Așadar, încercarea de a se potrivi cu totul și a face să pară drăguț este o provocare și mare. Dar asta este ceea ce face ca designul spațiului mic să fie atât de distractiv. Indiferent dacă locuiți într-o garsonieră sau doriți să puneți în valoare o cameră mică, aceste mici idei de design interior va face camera să se simtă mult mai mare.

Proiect Spectroom – Cluj Napoca 2017

Gândește foarte bine spațiul
Asigură-te în ceea ce privește funcționalitatea spațiului. Pune-ți întrebări despre cum folosești camera. De exemplu, ai nevoie de depozitare pentru jucării pentru copii?Pot să tranform o canapea în loc de depozitare? O masă rotundă ar fi o alegere mai bună pentru zona ta de luat masa? Aceste tipuri de întrebări te va ajuta să identificați zonele tale cu probleme specifice și soluții viabile înainte de a începe să achiziționezi mobilier, ceea ce te va ajuta să economisești timp și bani.

Proiect Spectroom

Obține dimensiunea corectă!

De multe ori oamenii consideră că spațiul lor este mic, așa că vor cumpăra obiecte de mici dimensiuni. Designerii de top știu că acesta este exact opusul unei bune planificări a spațiului – o bucată de mobilier sau decorațiune cu un volum mare are întotdeauna un impact mai bun decât multe articole mici, înghesuite care ocupă mult spațiu creând dezordine vizuală.

Proiect Spectroom

Gândește multifuncțional
Indiferent de stilul tău, cel mai important lucru pentru a decora bine un spațiu mic este să investești în piese care pot fi folosite pentru mai multe lucruri. Dacă spațiul este o problemă, gândește-te să investești într-un mobilier multifuncțional, precum un dulap unde se poate încorpora mașina de spălat din baie, dar și un spațiu ideal de a depozita prosoape și alte lucruri necesare.

De asemenea, spațiul de sub scară poate fi folosit ca dulap pentru depozitare.

Smart, nu?

Proiect Spectroom

Ia în considerare o singură culoare
Recomandăm să acoperi toți pereții camerei într-o singură culoare pentru a face să se simtă mai mare. Ia în considerare utilizarea unei nuanțe deschise, chiar și alb, pentru a acoperi majoritatea camerei, inclusiv tavanul. Evidențierea unei culori decolorează liniile care limitează spațiul, ceea ce îmbunătățește confortul spațiului. În plus, folosind culoarea peretelui cel puțin încă o dată în spațiul tău – fie într-un covor, fie pe o mică piesă de accent (tablou) – va ajuta la crearea stilului dorit per ansamblu.

Proiect Spectroom

Majoritatea dintre noi ar fi de acord că spațiul mic de locuit necesită o anumită flexibilitate și creativitate. Cu toate acestea, atunci când designul este făcut de către un profesionist, nu există niciun motiv pentru care nici cele mai mici spații nu pot avea un design demn de laudă.

Proiect Spectroom

Apelează la echipa #spectroom pentru a pune în valoarea locuința ta!

 • 1
 • 2