Începem cu o urare timpurie, „Happy Valentine’s Day” tuturor, iar pentru cei ce sărbătoresc tradițional, vă urăm „Dragobete Fericit”! Ziua Îndrăgostiților se apropie și fie că sărbătoriți sau nu, puteți vedea în jurul vostru că urmează această „sărbătoare”, în toate decorațiunile care se vând în magazine și pe străzi, și în toate zâmbetele nebunești ale iubitorilor din întreaga lume, care par mult mai îndrăgostiți decât în oricare altă zi. Așa că ne-am gândit că ar fi o idee frumoasă să vă oferim câteva sfaturi despre cum să vă aranjați camera unde veți sărbători cu persoana iubită această zi specială.

Primul pas ar fi să ne alegem culoarea. Fie suntem și rămânem tradiționali, păstrând culoarea roșie ca fiind culoarea iubirii, fie mergem pe culori pastelate, fine, pure sau de ce nu, chiar pe nude-uri!

„There is certainly a RED for everyone!”

Florile roșii reprezintă iubire, pasiune, romantism și îndrăzneală. Buchetele, aranjamentele sau decorațiunile ce conțin flori roșii sau culoarea roșie, sunt intense și emotionante, captând imediat atenția privitorului pentru a-i spune despre intențiile și sentimentele tale.

„Always look on the PINK side of life!”

Rozul este o culoare care te face să iubești lumea, fiind deci alături de roșu, culoarea dragostei. Totodată, rozul este şi simbolul unei iubiri în tăcere. El are rolul de a calma şi de a îmbuna sentimentele.

„Simplicity is the ultimate sophistication!”

Alte lucruri și mici detalii care ar putea face diferența:

1. Iluminatul poate fi foarte eficient pentru a “condimenta” atmosfera romantică din casă! Ideal ar fi să nu alegem lumini puternice.

2. Lumânările trezesc sentimente de intimitate și de asemenea, îndepărtează stresul și creează o atmosferă romantică în încăpere. Pentru un efect mai bun, lumânările ar trebui să fie grupate în cât mai multe colțuri ale camerei.

3. Oglinzile pot reflecta lumina caldă a lumânărilor sau a becurilor. În acest fel, vei da un aer de profunzime spațiului.

4. Poți adauga o textură interesantă în ceea ce privește așternutul – întrucât și acesta este un aspect important: blănuri artificiale sau catifea.

Citește-ne și data viitoare!
Spectroom – Designul vine din interior

Aici la Spectroom credem că frumusețea vine din claritate și simplitate. Iar la întrebări se oferă răspunsuri, la probleme soluții, la idei contur. 

Tratăm azi tema lui Ce, De ce și Cum, toate în spectrul serviciilor oferite de un designer de interior. 

Așa că, dacă ești:

 • Decis să redecorezi
 • Gata să te muți la casa ta
 • Aproape sătul de casa ta

Atunci avem pentru tine informații utile, pentru o casă unde designul vine din interior…

Ce plătești, de fapt, când alegi un designer de interior

Desigur, ca orice serviciu, consultanța și proiectarea în domeniul amenajărilor se plătește. Dar DE CE plătești aceste servicii este poate mai important decât -CÂT- plătești, deși vom vorbi și despre tarife la final de articol.  

Așadar, lista de lucruri care fie îți economisesc timp, bani sau pace sufletească, e cam așa: 

 • TIMP– Un designer de interior știe să lucreze și să conceapă amenajarea de spații mici și asta face diferența uneori dintre un ochi format, ani de desenat și a merge după ce place și nu ce se potrivește. 
 • ECONOMII – Dacă ai un buget, un designer va știi să se încadreze în el, pe când amenajarea pe cont propriu poate duce la multe situații de genul încercare-eroare-rectificare.
 •  DORINȚE – un specialist va ține cont de lucruri practice, de personalități, atât ale spațiului cât mai ales ale persoanei sau familiei care trăiește acolo. Iar de la discuții în contradictoriu și timp departe de familie, vei fi parte a unui proiect care vă leagă. 
 • CONEXIUNI – ca specialist, un designer va colabora cu diferite companii șși în funcție de ce îți dorești, va reuși să obțină cele mai bune tarife la anumite elemente, pentru că relațiile de business și le-a construit în timp. 

Și aceste lucruri încep să fie tot mai apreciate de clienți. Atât piața cât și listele de așteptare sau proiectele celor care lucrează în domeniul amenajărilor de interior se află în trend de creștere, așa cum aflăm dintr-un studiu de pe https://www.architecturaldigest.com/

Cum arată casa unui designer de interior

Curios cum arată casa unei persoane care stă constant printre moodboarduri și are inspirație constantă? 

Știm prea bine că de cele mai multe ori ne simțim confortabil să urmăm sfaturi de lifestyle de la cei care practică un stil asemănător. 

Ei bine, îți spunem că tot ce oferim ca sfatu, toate ideile, scenariile și amenajările îți sunt personalizate ție, spațiului tău și acelui sentiment pe care îl cauți. Și da, începem, ca designeri, cu teste acasă la noi. 

Mai jos regăsim o casă de designer de interior, ne care ne-ao prezintă lovedeco.ro. 

Iar site-ul interiordesign.net ne arată topul Best of Year Awards, designerii de interior câștigători în competiția pentru cele mai creative idei, pe diferite categorii. Și am ales să vă arătăm designul de bucătărie câștigător, ce aparține lui Peter Marino Architect.

 Și tu te temi de lucrurile de mai jos înainte să decizi cu ce designer lucrezi?

Te-a intimidat ce ai văzut mai sus? Idei ce par suprarealiste și case imaculate?  

Poate că și tu faci parte dintre cei care au temeri și rețineri legate de anumite aspecte din colaborarea cu un designer de interior. Așa cum am găsit prin Blogul de amenajări interioare grusea-la-interior.com, și am întâlnit și ca întrebări frecvente, avem o listă de temeri principale pe care le au cei care caută, au nevoie, dar se tem de un interior designer. 

 • Prețul consultanței, planurilor, schițelor, randărilor
 • Prețul materialelor recomandate, furnizorilor, elementelor
 • Ideea că spațiul reieșit va fi prea ”gata de poză” dar fără suflet
 • Te temi ca spațiul va fi pe gustul designerului, dar nu al tău
 • Te temi că va dura prea mult
 • Și că nu te-ai gândit la toate

Știi cum treci cel mai ușor peste temeri? Cu informație. Dacă îți spunem că tot ce ai nevoie pentru a începe o colaborare este să dai un telefon sau un email și să ai buget? 

Pentru restul lucrurilor ne asigurăm că vom oferi destulă informație ca să faci cu încredere pasul spre spațiul pe care ți l-ai imaginat. 


Ce primești de la un designer de interior

Așa cum am stabilit, planul începe cu un buget, un spațiu și o nevoie. De utilitate, de frumos sau confort, asta veți discuta. 

Iar relația va trece prin toți pașii de la Releveul – crearea unui plan la scară al spațiului de amenajat (plan cu dimensiuni), la Recepția lucrării – împreuna cu beneficiarul luam parte la receptia lucrarii de la constructor. (vezi detalierea colaborării aici)

Așadar dacă tu pornești cu: buget, 10-20 poze ca model/viziune, releveu casă/spațiu

Vei ajunge să ai: un consultant, un plan și o viziune, și la final un rezultat tangibil. 

Și chiar mai mult uneori: 

Așa cum unii designeri pasionați de a crea și recrea își revarsă energia în moodboarduri, gata pentru orice eventualitate…așa, ca Andra Capitanu-Hategan, arhitect designerul CEO Spectoom, 

…de la designeri de interior de talie mondială poți să te aștepți chiar la obiecte sau produse create de ei. 

Am admirat și noi creațiile textile și de mobilă a renumitei,  TOP 10 INTERIOR DESIGNERS din lume, VICTORIA HAGAN.

Cât costă ajutorul și viziunea unui designer pentru spațiul tău

De la consultația inițială, la a fi alături de tine pas cu pas ca să se asigure de buna desfășurare a proiectului, de la planul tehnic la achiziții, vei investi un tarif care va ține cont de: dimensiunea și complexitatea lucrării. Cu cât o lucrare este mai mare, cu atât prețul pe metru pătrat va fi mai mic și viceversa.
De exemplu: 

 • Prețul pentru consultanță și concept de amenajare poate fi cuprins între 100 și 200 de euro pe oră.
 • Costul proiectului de amenajare interioară se va regăsi între 25-50 euro pe metru pătrat. 
 • Prețul randărilor, pentru Simulari 3D Fotorealiste și VR raportate la suprafață pot ajunge și la 50-100 de euro pe metru pătrat. 

Sigur am nevoie de un designer de interior? 

Dacă te întrebi, atunci poate ar trebuie să ne urmărești, pentru că vom discuta curând și despre cine te poate ajuta cel mai bine pentru stadiul la care se află proiectul tău: un arhitect, un desiner, sau un decorator. 

Sau despre momentele, situațiile și ideile pentru care nu ai nevoie de ajutor. 

Cunoscând mai multe lucruri despre noi, vei știi ce să ceri, cuc e te putem ajuta și poți decide dacă ne potrivim. 

De fiecare dată – că așa ne place să fim tratați –  să rezumăm ce ar fi IMPERATIV să primiți: 

 • Respect
 • Promptitudine
 • Energie
 • Creativitate ce se menține în ”viața reală”

Și vorbind de creativitate și practicalitate…

BONUS la final de blog: Cum să decorez…

Spații-fericire: Baia poate fi spațiul tău de reconstruire fericire și e atât de simplu să te bucuri de un nou feeling de bine schimbând doar ce e pe pereți. Anul acesta wallpaper-ul fun, colorat, este în trend. Poți încerca. 

Spații-echilibru: Mergi la cel mai apropiat anticariat sau târg de vechituri și alege un element pe care să îl adaugi unei camere moderne. În 2020 combinația de vechi și nou este potrivită nu doar estetic, dar și face bine spiritului. 

Citește-ne și data viitoare!
Spectroom – Designul vine din interior


amenajare camera copii

Creșterea începe din interior și se vede și la exterior. Astăzi intrăm în lumea colorată a camerelor pentru copii și a lucrurilor la care tu te gândești, noi le recomandăm și împreună le putem aduce la realitate. 

Așa că, dacă ești:

 • Recent mutat în casă nouă, care să vă ofere spațiu pentru toată familia
 • Mândru părinte al unui copil creativ de peste 2 anișori
 • Părinte de 2 copii, dar cu 1 singură cameră și nevoie de idei amenajare spațiu copii

Atunci avem pentru tine informații utile, pentru spații unde designul vine din interior…

Design camera copii – provocarea pentru un viitor creativ

Dragostea vine natural, spațiul în care îi pe cei mici poate doar să devină natural. Și designul de interior face ca ceea ce altfel poate fi văzut ca un cub cu patru laturi să devină un cămin, un cuib, un incubator de sănătate, relaxare, siguranță și dezvoltare. 

Avem câteva idei pentru tine și un design reușit: 

 1.  Începe cu ce ai nevoie tu, ca părinte: 
 • un loc unde să stai aproape de cel mic, să îl hrănești, să citiți povești sau pur și simplu să îi fii alături. 
 • Loc de depozitare a lucrurilor de care ai nevoie constant, de la jucării la scutece, haine, cărți.
 • Un spațiu oxigenat, pentru că răbdarea și focusul pe ei și problemele sau cerințele lor te va face părintele perfect, așa că alege să încorporezi și plante în design. Utile mai târziu și copiilor și dezvoltarea acelor aptitudini de grijă și respect și responsabilitate pe care le exersează și cu un animal de companie, de exemplu. 
 • Introdu un panou de fotografii – care, la fel ca o carte de povești, poate să fie bază de poveste, de discuții și chiar de dezvoltarea a recunoașterii și apropierii celor mici de membrii familiei 
 • Spațiu Viața mea – locul unde păstrezi atât măsurători, așa cum vezi în filme, a înălțimii celui mic, cât și fotografii anuale cu el, premii, construcții, lucruri importante care îi definesc creșterea. 
 • Gândește segmentat, pentru că dacă mai sus avem câteva elemente de păstrat, vei avea nevoie de elemente ce inevitabil o să fie înlocuite des: Covoare, Cărțile de pe rafturi, Scaune, Patul, Draperii și perdele
 • Suport de agățat în tavan – pentru suspendarea de leagăne, de pânză pentru un fort rapid de realizat, pentru diferite alte idei care pot să apară. 

Dar toate acestea se pot face pe o ”fundație” sau un proiect care are baze sănătoase. Și asta vă oferim noi, ca designeri de interior: camere și copii cu suflet mereu vesel. 

Desene pe pereți: camere, copii, creștere 

Culoarea, în amenajarea camerei unui copil, este foarte importantă, așa cum au descoperit psihologii și terapeuții. Am citi și noi Suzy ChiazzariCartea completă a culorilor, iar dacă vrei să afli totul despre culori și impactul lor, o poți găsi pe Amazon. Sfatul asupra căruia se pun de acord experții și vă încurajăm să îl respectați este să nu îi lăsați pe copii să aleagă culoarea finală. Ca să evitați certurile între frați, dar mai ales pentru că e greu pentru noi adulții să facem distincție între culori. Ce poți face este să le respecți preferința generală (vreau albatru), dar tu să alegi alături de deginerul de interior nuanța.

Iar desenele pe pereți vin să complimenteze aceste culori prin puncte de focus. Sau pot naște personaje pentru poveștile ce vor stimula imaginația celui mic. 

Dar atenție la ce alegi, iar sfaturile noastre sunt să eviți: 

 • Personaje animate pe care cei mici nu le cunosc
 • Animale de care poate se vor teme, pentru că sunt prea mari și le strică și percepția asupra mărimilor
 • Linii, litere sau un pattern care poate obosi mintea

 Ce vă recomandăm noi ca desene pe pereti: camere în culori neutre și desene care să mimeze natura, orașe sau realități pe care cei mici le vor cunoaște în timp. Sau o mare pânză albă (sau neagră) pe care cei mici să se exprime, așa cum vedem în fotografia ideii de amenajare de pe designtherapy.ro de mai jos. 

Amenajare camera: 2 copii și multe vise

Să nu crezi că ești defavorizat pentru că cei mici trebuie să împartă camera. Co-sleepingul, așa cum este numit de experți, are și efecte pozitive asupra creșterii. Camera copiilor, amenajată pentru co sleeping, devine, așa cum ne spune un articol din camerabebelusului.ro, un spațiu important ce: 

”contribuie la crearea unor relații mult mai profunde și de lungă durată între aceștia, reduc gradul de rivalitate, îmbunătățește ritmul cardiac și tensiunea arterială.”

Astfel, deși poate vei avea nevoie de ochiul format, creativitatea și inventivitatea unui designer de interior  care să amenajeze spațiul, nu considera un dezavantaj camera împărțită. 

Iar ca sfaturi rapide de amenajare în camera de 2 copii , uite ce îți propunem: 

 • Evită paturile supraetajate, dacă ai spațiu, ca să eviți certurile lor sau accidentele. Daaarrr…..
 • Dacă nu aveți spațiu unde cei mici să aibă birouri sau loc pentru studiu, teme, desenat, atunci patul supraetajat va fi și spațiu de joacă și ajutor de economie loc în favoarea a 2 birouri. Pentru că vă recomandăm spațiu de lucru pentru fiecare dintre cei doi.

Pereții devin prietenii voștri în camerele mici ce trebuie să acomodeze două suflete, așa că inspirați-vă pentru idei de folosire a spațiului pe verticală și realizați în sus rafturi, spații creative sau de depozitare.  

Rămâneți alături de noi, vorbim într-un blog viitor despre sfaturi de amenajare cameră bebe. 

Design interior camera pentru copii: prețul proiectului

Vorbeam într-un blog anterior despre ce plătești, ce primești, cum te pregătești de colaborarea cu un designer de interior. 

Ei bine, dacă ai schița spațiului și un buget în minte, atunci ne poți contacta pentru o ofertă de preț personalizată conform dorințelor și așteptărilor tale legate de spațiul celui mic. 

O să estimăm așadar un preț, care poate fi, ținând cont de două aspecte importante: dimensiunea și complexitatea lucrării, de la 100 de euro/metru pătrat. 

BONUS la final de blog: Cum să decorez…

Spații-fericire: Gândește spațiul ca lumea copilăriei tale, ca refugiul unui suflet de copil. Lucrurile nu trebuie să fie ca la carte, ele trebuie să exploreze și să amplifice copilăria. Pentru asta, ideea de pereți care folosesc și ca pânze de desenat, scris, inovat, este una pe care ți-o recomandăm pentru simplitate. Iar vopsea cu efect de tablă de scris găsești în link. 

Spații-echilibru: Alege din start și mobilier clasic, pentru a nu fi nevoit să redecorezi la fiecare 2 ani, odată cu creșterea copilului. Cele mai perene elemente: Lămpi neutre, băncuțe de lucru cu spațiu de depozitare dedesubt, Lumini adecvate, Spații de expunere pe care elementele se pot schimba. 

Citește-ne și data viitoare!
Spectroom – Designul vine din interior


Decorarea dormitorului – 5 Tipsuri

1. Includeți mai multe opțiuni de iluminare

Într-un dormitor, este bine să vă „stratificați” iluminatul în toată camera. Lumina ambientală luminează întreaga cameră, lămpile mici pot focaliza lumina pentru lectură și alte activități, iar lumina de accent ajută la obscurarea pereților. Pentru a focaliza lumina de citire acolo unde ai nevoie, folosește o lampă de noptieră cu un braț mobil. Fiecare lumină trebuie să fie reglabilă. Instalați un comutator de pornire / oprire separat pentru fiecare lumină, astfel încât să puteți fi selectiv și să luminați doar zona dorită.

Proiect Spectroom

2. Nu treceți cu vederea tavanul

Tavanul este al cincilea perete dintr-o cameră. Când stai întins în pat, vezi o suprafață neplăcută, goală? Adăugați un model subtil sau o culoare soft. Vopsiți tavanul o versiune puțin mai ușoară a culorii peretelui. Acest lucru va ajuta la coborârea vizuală a tavanului și va oferi spațiului un sentiment de confort și intimitate. Altă soluție ar fi tapetarea tavanului, adăugarea de elemente arhitecturale sub formă de grinzi sau mulaje, sau utilizarea unui tratament decorativ pentru vopsea.

Proiect Spectroom

3. Păstrați dormitorul simplu

Un dormitor ar trebui să arate confortabil și simplu, sofisticat și elegant, indiferent de stilul de decorare pe care îl alegeți. Pentru un spațiu aerisit, lăsați cel puțin un metru jumate între pat și pereții laterali sau piesele mari de mobilier.
Mobilați-vă dormitorul doar cu ceea ce aveți nevoie. Un pat, o noptieră sau două, o canapea și un scaun sunt necesități. Orice altceva este „dezordine”. Accesoriile trebuie menținute la minimum. Alegeți o lucrare de artă frumoasă, aranjați câteva fotografii de familie, adăugați flori și lumânări.

Proiect Spectroom

4. Alegeți mobilierul cu mărimea potrivită

Când sunteți gata să cumpărați mobilier pentru dormitor, începeți cu un plan și un desen cu dimensiunile spațiului. Mobilierul trebuie să se potrivească camerei și acest lucru este valabil în special pentru mobilierul din dormitor. Nu alegeți un pat mare și un dulap mare pentru un dormitor mic. În cazul în care tavanul este înalt, o tăblie înaltă a patului va ajuta la reducerea vizibilă a dimensiunilor.

Proiect Spectroom

5. Acoperiți ferestrele

O fereastră frumos îmbrăcată va ajuta la încadrarea ferestrei și va oferi alte modalități de a adăuga culoare, model și textură într-un dormitor. Dacă vă plac perdelele mai soft, care filtrează lumina, combinați jaluzele opace care pot fi trase în jos pentru a menține intimitatea noaptea și pentru a bloca lumina dimineții.

Proiect Spectroom
deisgner interior

Spatiu mic? Cu ajutorul unui designer interior profesionist un spatiu mic nu va mai fi o problema.

Când trăiești într-un spațiu mic, potrivirea în tot ceea ce ai nevoie este dificilă. Așadar, încercarea de a se potrivi cu totul și a face să pară drăguț este o provocare și mare. Dar asta este ceea ce face ca designul spațiului mic să fie atât de distractiv. Indiferent dacă locuiți într-o garsonieră sau doriți să puneți în valoare o cameră mică, aceste mici idei de design interior va face camera să se simtă mult mai mare.

Proiect Spectroom – Cluj Napoca 2017

Gândește foarte bine spațiul
Asigură-te în ceea ce privește funcționalitatea spațiului. Pune-ți întrebări despre cum folosești camera. De exemplu, ai nevoie de depozitare pentru jucării pentru copii?Pot să tranform o canapea în loc de depozitare? O masă rotundă ar fi o alegere mai bună pentru zona ta de luat masa? Aceste tipuri de întrebări te va ajuta să identificați zonele tale cu probleme specifice și soluții viabile înainte de a începe să achiziționezi mobilier, ceea ce te va ajuta să economisești timp și bani.

Proiect Spectroom

Obține dimensiunea corectă!

De multe ori oamenii consideră că spațiul lor este mic, așa că vor cumpăra obiecte de mici dimensiuni. Designerii de top știu că acesta este exact opusul unei bune planificări a spațiului – o bucată de mobilier sau decorațiune cu un volum mare are întotdeauna un impact mai bun decât multe articole mici, înghesuite care ocupă mult spațiu creând dezordine vizuală.

Proiect Spectroom

Gândește multifuncțional
Indiferent de stilul tău, cel mai important lucru pentru a decora bine un spațiu mic este să investești în piese care pot fi folosite pentru mai multe lucruri. Dacă spațiul este o problemă, gândește-te să investești într-un mobilier multifuncțional, precum un dulap unde se poate încorpora mașina de spălat din baie, dar și un spațiu ideal de a depozita prosoape și alte lucruri necesare.

De asemenea, spațiul de sub scară poate fi folosit ca dulap pentru depozitare.

Smart, nu?

Proiect Spectroom

Ia în considerare o singură culoare
Recomandăm să acoperi toți pereții camerei într-o singură culoare pentru a face să se simtă mai mare. Ia în considerare utilizarea unei nuanțe deschise, chiar și alb, pentru a acoperi majoritatea camerei, inclusiv tavanul. Evidențierea unei culori decolorează liniile care limitează spațiul, ceea ce îmbunătățește confortul spațiului. În plus, folosind culoarea peretelui cel puțin încă o dată în spațiul tău – fie într-un covor, fie pe o mică piesă de accent (tablou) – va ajuta la crearea stilului dorit per ansamblu.

Proiect Spectroom

Majoritatea dintre noi ar fi de acord că spațiul mic de locuit necesită o anumită flexibilitate și creativitate. Cu toate acestea, atunci când designul este făcut de către un profesionist, nu există niciun motiv pentru care nici cele mai mici spații nu pot avea un design demn de laudă.

Proiect Spectroom

Apelează la echipa #spectroom pentru a pune în valoarea locuința ta!

Culorile anului 2020

Culorile anului 2020

Orice designer de interior va confirma faptul că o culoare are puterea de a transforma o cameră, indiferent dacă este un perete cu accent îndrăzneț, un tavan pictat neașteptat sau un obiect de decor.

Însă identificarea culorii perfecte pentru spațiul dumneavoastră poate fi destul de complicat uneori, iar pentru asta există experți și specialiși în decorarea interioarelor. Dacă vă aflați într-un impas și nu știți în ce culori și cum să vă decorați un spațiu, ne puteți contacta la următoarea adresa de mail: contact@spectroom.ro

Cum în fiecare început de an căutăm tendințele în orice, de la haine la muzică, modele de hairstyle și așa mai departe, noi am decis să vă spunem astăzi ce culori vor domina casele în 2020. De la nuanțe bogate, pline de dispoziție până la neutre elegante, iată care sunt culorile de top pe care vei fi tentat să le încorporezi în casa ta în anul următor.

Culorile pastelate calde

Pastelurile sunt încă extrem de populare, dar în 2020 gravităm în jurul pastelurilor cu un plus de căldură.

Proiect Spectroom
Proiect Spectroom

Culori monocromatice

Și aici ne referim la culori precum Cobalt Blue sau Kelly Green, nuanțe pe care le puteți vedea în imaginile de mai jos

Proiect Spectroom
Proiect Spectroom

Dusty Teal

Dusty Teal înseamnă un turcoaz „prăfuit” ca în imaginile de mai jos, culoare ce o regăsim în canapea și fotoliu

Proiect Spectroom
Proiect Spectroom

Negru și Alb

Proiect Spectroom
Proiect Spectroom

Acestea sunt o parte din culorile care vor predomina anul acesta în amenajarea interioară.

Pentru mai multe detalii și pentru soluționarea decorării „căminului” dumneavoastră, apelați la serviciile #spectroom.

Tendințele în 2020 din design interior

Tendințele pe care le vom vedea în domeniului designului interior pe parcursul anului următor vor avea un obiectiv comun: să ofere casei un aspect confortabil și inspirat din natură.


Un an nou înseamnă un început nou. Și aici nu ne referim doar pentru a plănui următoarea vacanță, ci este, de asemenea, momentul perfect pentru reînnoirea casei tale.

Hai să vedem care sunt propunerile pentru anul 2020

 1.  Tendințe de decorare 2020: împărțirea  sau delimitarea spațiilor cu elemente naturale
Proiect Spectroom

Spre deosebire de anii precedenți în care au fost căutate spații deschise cu medii aerisite, în 2020 vom vedea modele diferite.

Tendința va fi să căutăm diviziuni care să ofere intimitate prin delimitarea fiecărui mediu, astfel încât să fie mai primitoare.

2. Folosește culoarea anului 2020: albastru clasic

2020 Pantone Color of the Year este albastru clasic (o nuanță bleumarin), ceea ce înseamnă că vă puteți aștepta să vedeți multă culoare în toate domeniile în noul an. Din fericire, este total versatil și sofisticat.

Albastrul oferă o cantitate perfectă de contrast pentru interioare și exterioare, atât în ​​stilurile tradiționale, cât și în cele moderne. Fie că o insulă de bucătărie primește o actualizare rapidă, fie o cameră capătă un aspect dramatic nou, această nuanță oferă un aspect impunător, fără a închide cromatic prea mult spațiul.

Spectroom Design Interior Green Velvet Loft Sibiu 2019

3. Tipare geometrice

Tiparele geometrice sunt într-o tendință ascendentă de ani buni, atât de mult încât puteți găsi orice model cu model geometric, oriunde. Tocmai de aceea, este foarte ușor să exagerați cu aceste tipare. Chiar și așa, nu vă așteptați că proiectele geometrice să dispară în curând. Acesta este motivul pentru care 2020 se referă la echilibru geometric. Alegeți o singură zonă a casei dvs. în care doriți ca modelul geometric să facă o afirmație îndrăzneață.

Sau ce ziceți de o baie geometrică sau de un tapet geometric cu căptușeală subțire, cu un model nu atât de aglomerat? Totul este să fie pus strategic și, dacă sunteți în căutarea unor designeri de interior din apropiere, Spectroom vă dă o mână de ajutor care va face cu siguranță diferența în locuință.

Proiect Spectroom Design Interior Penthouse H 2018

4. Bucătării… diferite


Dacă a existat o tendință definitorie de design din anii 2010 până acum, a fost bucătăria albă. Dar în 2020, designerii prezic că va fi o schimbare majoră. Se ne așteaptăm să vedem mai multe dulapuri din lemn natural, insule și rafturi, tablouri și pereți colorați – toate permit proprietarilor de locuințe să păstreze o atmosferă luminoasă și aerisită, fără să se limiteze la tot alb.

Spectroom Design interior apartament AC – Cluj Napoca 2019

5. Obiecte de artă


Faceți 2020 anul în care începeți sau continuați să creșteți colecția personală de artă. Dacă e să fie un tip de trend care o să revină mereu și mereu, acestea sunt tablourile. Oamenii pot fi foarte ușor caracterizați prin ce operă de artă dețin în casă, iar tablourile sunt metoda perfectă de a vă exprima individualitatea.

Iar pentru asta nu e nevoie să investitți zeci de mii de euro într-un tablou de colecție, ci o alegere mai low cost sunt tablourile canvas care pot să se plieze foarte bine personalității dvs.

Spectroom concept design interior mobilier
vizualizari 3D marketing
2017

Anul 2020 este mult mai provocator decât toți anii de până acum.

Apelați la echipa #spectroom pentru a realiza cu succes și cu gust proiectul dumneavostră.